انواع سئو سایت و موارد مهم در پیاده سازی آن
انواع مختلف سئو عبارتند از:
- سئوی تکنیکال (Technical Seo)
- سئوی داخلی سایت (On Page Seo)
- سئوی خارجی سایت (Off-Page Seo)
سئوی تکنیکال چیست و مهم ترین فاکتورهای آن چیست؟
سئوی فنی یا تکنیکال دارای پارامترهای تکنیکی است که بر نمایش یک وب سایت در موتورهای جستجو تأثیر می گذارد.
هدف اصلی SEO تکنیکال این است که اطمینان حاصل کند که کرولرهای موتور جستجو می توانند بدون هیچ مشکلی یک وب سایت را پیدا و فهرست بندی کنند و مخاطبان با بهترین کیفیت به منابع محتوای صفحه سایت دسترسی داشته باشند.
مهم ترین دستورالعمل های سئوی تکنیکال عبارتند از:
- وب سایت خود را به Google Search Console اضافه کنید.
- از گزارش COVERAGE برای یافتن و رفع خطاهای کرول (crawl) استفاده کنید.
- یک نقشه سایت XML ایجاد کنید و به همه موتورهای جستجوی اصلی ارسال کنید.
- ساختار سایت و ساختار URL خود را بهینه کنید.
- وب سایت خود را دوستدار سئو و مطابق بااستاندارهای SEO طراحی کنید.
- وب سایت هایی ایجاد کنید که هم در دسکتاپ و هم در دستگاه های تلفن همراه سریع بارگیری شوند.
سئوی داخلی سایت (On Page Seo) چیست و موارد مهم در پیاده سازی آن کدام است؟
منظور از سئوی داخلی سایت، صفحات داخلی وب سایت که به مخاطبان نمایش داده می شود می باشد و به نحوه ارتباط سایت با موتورهای جستجو و کاربران مربوط می شود.
هرچند که موتورهای جستجو به یک وب سایت به صورت کلی می نگرند، با این حال رتبه بندی سایت ها بر اساس صفحات آن ها انجام می شود؛ به همین دلیل مهم است که به بهینه سازی تک به تک صفحات وب سایت خود توجه کنید.
مهم ترین دستورالعمل های سئوی داخلی سایت عبارتند از:
- عنوان صفحه خود را بهینه کنید. این یک فاکتور مهم در سئوی داخلی سایت است. عنوان صفحات در نتایج جستجو نشان داده می شود و باید برای کاربران جالب باشد. عنوان یک صفحه هم چنین باید به ربات های موتور جستجو سرنخ های کافی درباره محتوای همان صفحه را بدهد.
- تگ H1 خود را بهینه کنید؛ تگ H1 همان چیزی است که به عنوان اولین و مهمترین تیتر در ابتدا و بالای صفحه نمایش داده می شود. یک صفحه بهینه سازی شده فقط دارای یک تگ H1 است و معمولاً تیتر اصلی صفحه یا مقاله می باشد.
- عناوین خود را بهینه کنید؛ علاوه بر برچسب H1، یک صفحه باید دارای سرفصل های فرعی (H2, H3) برای بخش های مختلف باشد. در صورت وجود محتوای طولانی، تیترهای H2 و H3 مطالعه صفحه را برای کاربران راحت تر می کنند و توسط خزنده ها یا کرولر ها اسکن می شوند.
- سئوی تصاویر را فراموش نکنید؛ هر تصویری که در یک صفحه استفاده می شود باید به درستی بهینه شود، در غیر این صورت موتورهای جستجو نمی توانند تصاویر موجود در سایت را درک کنند. مواردی مانند بهینه سازی نام فایل، اندازه و حجم فایل و متن جایگزین (alt) برای سئو ی تصاویر بسیار مهم است.
- قالب بندی صفحه را رعایت کنید؛ انتشار صفحه ای با متن و تصاویر، بدون صرف وقت برای زیباسازی آن، یک روش سئوی نامناسب است. اگرچه گوگل، صفحات وب سایت ها را مانند انسان نمی بیند، اما راه هایی برای درک ظاهر یک صفحه یا پر بودن آن از تبلیغات و پنجره های پاپ آپ وجود دارد و همه این موارد در طول پروسه رتبه بندی مورد توجه قرار می گیرد.
سئوی خارجی سایت (Off-Page Seo) چیست و چه نقشی در افزایش رتبه سایت دارد؟
سئوی خارجی ارزشمند بوده و به اعتبار دادن سایت نزد گوگل مرتبط است. در حالی که انواع قبلی سئو بیشتر بر زیرساخت و محتوای وب سایت متمرکز بود، سئوی خارجی مربوط به تکنیک هایی است که می توانید برای تبلیغ وب سایت خود در اینترنت و سایر وب سایت ها از آن استفاده کنید.
می توان یکی از فاکتور های مهم رتبه بندی سئوی سایت را دریافت بک لینک از سایت های معتبر که باعث افزایش اعتبار سایت می شوند دانست، یکی از راه های افزایش اعتبار نزد گوگل، دریافت لینک از سایت های معتبر دیگر می باشد، حال اگر این سایت ها در زمینه فعالیت شما هم باشند که چه بهتر. در واقع اگر تعداد بک لینک های ختم شده به یک وب سایت را نشان از محبوبیت آن سایت نزد مخاطبان بدانیم طبیعیست که هر چه تعداد بک لینک های معتبر و باکیفیت به سایت بیشتر باشد احتمال افزایش رتبه آن سایت در نتایج گوگل بیشتر می شود.
مهم ترین روش های سئوی خارجی سایت عبارتند از:
- لینک سازی؛ لینک سازی فرایند دریافت بک لینک از وب سایت های دیگر است. این پیوندها به عنوان «رای اعتماد» عمل می کنند و اعتبار وب سایت شما را افزایش می دهند. بک لینک ها می توانند توسط افراد دیگر ایجاد شوند و یا یک متخصص سئو از طریق ربات ها و یا به صورت دستی اقدام به تولید backlink کند.
- تبلیغ برند؛ گوگل دوست دارد برند های شناخته شده را در بالای فهرست نتایج جستجو قرار دهد زیرا مردم به آن ها اعتماد بیشتری دارند. علاوه بر تبلیغ وب سایت برای دریافت لینک، باید روی تبلیغ نام تجاری خود نیز کار کنید و صحبت درباره آن را در شبکه ها و رسانه های اجتماعی ترویج دهید. گوگل می تواند این سیگنال ها را دریافت کند و به وب سایت هایی که مردم در مورد آن ها صحبت می کنند رتبه بهتری دهد.
- رپورتاژ آگهی؛ از دیگر روش های لینک سازی می باشد که شما می توانید با پرداخت هزینه ای به سایت های معتبر در صفحه ای از سایت آن ها مقاله قرار دهید و از آن لینک دریافت نمایید. وازه رپورتاژ توسط متخصصان سئوی ایرانی رواج پیدا کرده است و در وب انگلیسی به رپورتاژ “پست مهمان” گفته می شود.