سئوی منفی چیست و راه های جلوگیری از آن چگونه است؟
به طور خلاصه، SEO منفی به هر فعالیت مخربی گفته می شود که به منظور پایین آوردن رتبه سایت شما در نتایج سرچ گوگل انجام می شود. سئوی منفی در اغلب موارد توسط رقبا و برای تخریب جایگاه سایت شما در موتورهای جستجو به کار می رود تا اقدامات مثبت شما را بی اثر کند و میزان بازدید سایت شما را کم کند.
راه های متعددی برای انجام سئوی منفی وجود دارد. رایج ترین نوع سئوی منفی، مبتنی بر لینک است، ولی تکنیک های دیگری نیز وجود دارد که برخی از رقبا می توانند از آن ها برای کاهش رتبه سایت شما استفاده کنند.
در ادامه خواهیم گفت که چگونه می توانید از این حملات جلوگیری کرده و کسب و کار خود را ایمن نگه دارید.
1. تنظیم دریافت ایمیل های هشدار از طریق Google Search Console
گوگل می تواند در شرایط زیر ایمیل های هشدار برای شما ارسال کند:
- اگر وب سایت شما مورد حمله بدافزارها قرار بگیرد.
- اگر صفحات وب سایت شما ایندکس نشود.
- اگر سایت شما مشکلات اتصال به سرور دارد.
- اگر سایت شما توسط گوگل جریمه شود.
بنابراین اگر تاکنون این کار را نکرده اید، وب سایت خود را به Google Search Console متصل کنید.
2. مراقب بک لینک های سایت خود باشید.
این مهم ترین اقدامی است که برای جلوگیری از موفقیت اسپمرها انجام می شود. بیشتر اوقات رقبا با هدف سئو منفی با ایجاد پیوندهای بی کیفیتو با تعداد زیاد سعی در تخریب سئو سایت شما را دارند. بسیار مهم است که بدانید چه کسی در حال ایجاد پیوند یا تغییر مسیر به وب سایت شما است.
هر چند وقت یکبار می توانید از ابزارهایی مانند Ahrefs یا Open Site Explorer استفاده کنید تا بررسی کنید آیا شخصی به وب سایت شما پیوند ایجاد می کند یا خیر. البته بخاطر داشته باشید بهترین ابزار برای اینکار می تواند ابزار خود گوگل کنسول باشد، برای اینکار کافیست در گوگل کنسول به بخش لینک ها مراجعه کنید و در قسمت بالا سمت چت گزینه Export external links را بزنید تا لیست آخرید بک لینک هایی که به سایت شما داده شده است را مشاهده و آنالیز نمایید.
3. از بک لینک های خود محافظت کنید.
در اغلب موارد، اسپمرها سعی می کنند بهترین بک لینک های شما را حذف کنند. آن ها معمولاً با نام وب سایت خود با صاحب وب سایتی که به سایت شما لینک داده است تماس می گیرند و از ادمین وب سایت می خواهند لینک شما را حذف کند؛ بنابراین بهتر است که وقتی با ادمین های وب سایت های دیگر ارتباط برقرار می کنید، به جای استفاده از جیمیل یا یاهو از آدرس ایمیلی با دامنه وب سایت خود استفاده کنید تا صاحبان سایت ها بتوانند راحت تر با شما ارتباط برقرار نمایند.
همچنین می توانید در هنگام خرید رپورتاژ یا بکلینک با صاحب وبسایت جهت دائمی بودن آن به توافق برسید، ولی یادتان نرود که هر از چندگاهی به سایت هایی که رپورتاژ و بک لینک خرید کرده اید مراجعه و شرایط را بررسی نمایید.
4. وب سایت خود را در برابر بدافزارها و هکرها ایمن کنید.
امنیت سایت بسیار مهم است و برای تأمین آن بهتر است در صورت استفاده از وردپرس، افزونه Google Authenticator را نصب کرده و رمز تأیید دو مرحله ای را ایجاد کنید یا اینکه یک رمز عبور قوی با اعداد و نویسه های خاص ایجاد کنید و پشتیبان گیری از فایل ها و پایگاه داده خود را به طور منظم انجام دهید.
همچنین استفاده از هاست های مطمئن، نصب آنتی ویروس برروی هاست، چکاپ سایت توسط یک برنامه نویس متخصص، استفاده از پلاگینهای وردپرس مطمئن و لایسنس دار و… باعث افزایش هرچه بیشتر امنیت سایت شما می شود.