اگر تا به حال به دنبال کار در بین کمپانی های خارجی بوده باشید، به احتمال زیاد با واژه های جونیور (Junior) و سنیور (Senior) در متن آگهی های آن ها برخورد کرده اید. البته این کلمات معمولا در متن آگهی های استخدامی منتشر شده توسط کمپانی هایی درج می شوند که به اندازه کافی بزرگ و وسیع هستند تا تفاوت بین سطوح مختلف برنامه نویسان، توسعه دهندگان و نیروهای متخصص را متوجه شوند و آن ها را از یکدیگر تفکیک کنند.
بررسی و تفکیک کارمندان به سطوح مختلف در یک شرکت، به محیط کاری آن شرکت، وجود افراد با تجربه مدیران ارشد و سطح بندی های انجام شده بر اساس آن ها بستگی دارد. اگر محیط کاری به قدری وسیع نباشد که بتوان افرادی را به عنوان متر و معیار در نظر گرفته و باقی کارمندان را با توجه به آن ها انتخاب و استخدام کرد، معمولا راه های دیگری را برای تشخیص و ارزیابی تجربه و دانش داوطلبین یک آزمون استخدامی در نظر می گیرند.
برای مثال سیجین جوزف، مهندس نرم افزار ارشد کمپانی سیگمنت، یک چارت برنامه نویسی شده را به عنوان متر و معیاری جهت ارزیابی نیروهای جدید طراحی کرده است تا به واسطه آن محدوده کیفیت عملکرد و سطح دانش و تجربه نیروهای جدید ارزیابی شود.
به این ترتیب می توان متوجه شد که یک نیروی جدید در دسته نیروهای جونیور قرار دارد یا سنیور. اما برای پرداختن به این روش های ارزیابی و دسته بندی افراد، ابتدا باید دانست که مفهوم جونیور و سنیور چیست و در عمل چه کسی را جونیور و چه کسی را سنیور خطاب می کنند؟


جونیور کیست؟
به طور کلی، جونیور، به افرادی گفته می شود که کمتر از 2 الی 3 سال تجربه کاری در یک زمینه مرتبط با تکنولوژی را دارند. این زمینه کاری مرتبط با تکنولوژی می تواند حوزه گرافیک، برنامه نویسی در شاخه های مختلف، امنیت و شبکه و مواردی از این دست باشد. جونیور بودن یک شخص به این معناست که او باید تحت نظر یک سوپروایزر یا فردی با تجربه تر، وظایف خود را در یک کمپانی اجرا کند.

سنیور کیست؟
بدیهی است با توجه به تعریفی که از جونیور به عمل آمد، سنیور کسی است که بیش از 10 سال تجربه کاری در زمینه مرتبط با تکنولوژی را داراست و این به معنای آن است که خودش به تنهایی می تواند مسئولیت یک پروژه خاص در یک شرکت یا کمپانی را به عهده گرفته و وظایف را به انجام برساند.